Zabbix uzraudzības sistēmas ieviešana un optimizācija - Smilga, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā „Zabbix uzraudzības ieviešana un optimizācija” stāstīts par Zabbix pārraudzības rīka ieviešanu Valsts Ieņēmumu Dienesta Infrastruktūras uzturēšanas nodaļā. Darbā dokumentēts esošas Zabbix sistēmas novērtējums, pārraudzības risinājuma ieviešanas plānojums, ieviešanas process. Darba rezultātā, tika realizēta Valsts Ieņēmumu Dienesta infrastruktūras iekārtu uzraudzība. Atslēgas vārdi: Zabbix, pārraudzība, infrastruktūra, Valsts Ieņēmumu Dienests.

The paper „Implementation and optimization of Zabbix monitoring system” is about an implementation of Zabbix monitoring system in the Infrastructure Maintenence department of State Revenue Service of Republic of Latvia. The written work includes analysis of the current monitoring system, as well as documentation of project’s planning and implementation. After the implementation of Zabbix, all network devices and servers of State Revenue Service are monitored. Key words: Zabbix, monitoring, infrastructure, State Revenue Service.
Implementation and optimization of Zabbix monitoring system
Keywords: Datorzinātne