Portāla YouTube patēriņa paradumi un lietošanas motivācija vidusskolas vecuma jauniešu vidū - Krastiņa, Lāsma (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „Portāla Youtube patēriņa paradumi un lietošanas motivācija vidusskolas vecuma jauniešu vidū” mērķis ir veicot padziļinātās intervijas un anketēšanu noskaidrot kādām darbībām portāls Youtube galvenokārt tiek izmantots un kādi ir tā izmantošanas paradumi un motivācija Latvijas vidusskolas vecuma jauniešu vidū. Darbs sastāv no 7 nodaļām. Teorētisko daļu sastāda nodaļas par Web 2.0, portālu Youtube, lietojuma un apmierinātības teoriju, bērnu un jauniešu interneta lietojumu. Metodoloģijas daļa apskata darbā izmantotās metodes, jauktā pētniecības metode, dziļās intervijas un anketēšana. 6. un 7. nodaļu sastāda pētījuma gaitā iegūto datu analīzes. Darbā tika secināts, ka vidusskolas vecuma jauniešu vidū portāls Youtube ir viens no biežāk apmeklētajiem portāliem un galvenā motivācija izmantot šo portālu ir vajadzība pēc izklaides.

Bachelor work "Portal YouTube consumption habits and use motivation among high school students" aim is by carying out in-depth interviews and questionnaires find out which of the Youtube operations is mainly used, and what is portal consumption habits and motivation among Latvian high school students. The theoretical part consists of chapters on Web 2.0, portal Youtube, use and gratification theory, children's and young people's Internet use. Methodology part of the work looks at the methods used in the research process, mixed research method, in-depth interviews and questionnaires. Chapters 6 and 7 consists of the data analysis collected during research. It was concluded that high amongstschool-aged young people portal Youtube is one of the most visited sites and the main motivation to use this portal is a need for entertainment.
Portal YouTube consumption habits and use motivation among high school students
Keywords: Komunikācijas zinātne; Youtube; lietojums; motivācija; video; vajadzības