Vispārīgās garastāvokļa iezīmju skalas (Trait Meta Mood Scale) adaptācija latviešu valodā - Vītoliņa, Dace (Latvijas Universitāte, 2007)
Pētījuma jautājums. Vai TMMS latviešu versijas psihometriskie rādītāji atbilst oriģinālās aptaujas attiecīgajiem rādītājiem ? Pētījuma dalībnieki 224 dažādu fakultāšu studenti,105 vīrieši, 119 sievietes, 2.un 3.kursa studenti vecumā no 19 līdz 48 gadiem ( M= 22,36 ). Instrumentārijs Vispārīgā garastāvokļa iezīmju skala (Trait Meta Mood Scale), kas sastāv no 30 apgalvojumiem un mēra trīs emocionālās inteliģences kognitīvos komponentus – Fokusu uz jūtām, Izpratni par jūtām, Spēju izmainīt jūtas (Fitness & Curtis, 2005). Katrs pants tiek novērtēts Likerta skalas 5 punktu sistēmā. Galvenie secinājumi Veicot vispārīgās garastāvokļa iezīmju skalas adaptāciju, Latvijas izlase uzrādīja daļēju psihometrisko rādītāju atbilstību oriģinālizlasei. Trīs faktoru struktūra neapstiprinās, taču vērojama stabila divu faktoru struktūra, kuru veido 18 jautājumi. Skala Jūtu mainīšana saplūst ar skalu Jūtu skaidrība un Pievēršanās jūtām gan trīs, gan divu faktoru struktūrā. Atslēgas vārdi: adaptācija, aptauja, studenti, emocionālā inteliģence

Exploration question If psychometric data of latvian TMMS version satisfy psychometric data of origional version? Exploration field 224 students, 105 man, 119 woman, 2. and 3..grade students age 19 – 48 (M= 22,36) Method Trait Meta Mood Scale with 30 questions. They measure 3 cognitive components of emotional intelligence – Attention, Clarity and Repair. Questions are measured in five point Licert scale (Fitness & Curtis, 2005). Conclusions Latvian selection have partial match to origional psychometric data. 3 factor structure unconfirmed. 2 factor structure of 18 questions are stable. Repair scale meld witg Attention and Clarity scale in 3 factor and 2 factor structure. Key words: adaptation, scale, students, emotional intelligence
Trait Meta Mood Scale’s Adaptation in Latvian
Keywords: Psiholoģija