Video atskaņošanas ātruma ietekme uz dobās maskas uztveri - Medvedeva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs izstrādāts latviešu valodā uz 49 lapaspusēm. Tas satur 15 attēlus, 4 tabulas un 113 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Noskaidrot, kā mainās dobās sejas uztvere, mainoties maskas atskaņošanas ātrumam. Eksperimentālajā daļā tika veikts psihofizikālais pētījums, vērtējot reakcijas laiku dobās maskas ilūzijā pie 0,8; 0,9; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10 video atskaņošanas ātruma paātrinājumiem, kā arī tika novērtēts motorais reakcijas laiks atkarībā no vecuma. Reakcijas laiks pasliktinās, pieaugot video atskaņošanas ātrumam, kā arī tiek novērtēts, ka, sākot ar 5 paātrinājuma reizēm notiek redzes uztveres aizture, salīdzinot ar lēnākiem ātrumiem. Motorais reakcijas laiks tieši atkarīgs no vecuma.

Master’s thesis is written in Latvian on 49 pages. There are 15 images, 4 tables and 113 literature references included. Purpose of master thesis: to find out how the perception of a hollow face changes if the speed of mask playback changes. In the experimental part, a psychophysical study was performed, evaluating the reaction time in the illusion of a hollow mask at 0,8; 0,9; 1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9; 10 video playback speed accelerations, and motor response time was evaluated depending on age. The response time deteriorates with increasing video playback speed, and it is estimated that starting from 5 accelerations, visual perception is delayed compared to slower speeds. Motor response time depends directly on age. Keywords: hollow-mask illusion, visual perception, rotation speed, motor reaction time
The Impact of Video Playback Speed on the Perception of Hollow Mask
Keywords: Fizika; Dobās maskas ilūzija; redzes uztvere; rotācijas ātrums; motorais reakcijas laiks