Bagātīgo interneta lietotņu platformu attīstības tendences - Slonimskis, Marks (Latvijas Universitāte, 2015)
Mūsdienās pastāv liels klāsts pieejamu tehnoloģiju, lai izveidotu dinamisku un kvalitatīvu saskarni tīmekļa vietnē. Nolemjot izstrādāt tādu vietni un realizēt savas vajadzības, izstrādātāji saskaras ar problēmu, izvēloties atbilstošu tehnoloģiju un platformu. Bakalaura darba mērķis bija izpētīt bagātīgo interneta lietotņu tehnoloģiju, ka arī salīdzināt šīs tehnoloģijas divas populārākas platformas – Flex un JavaFX. Tā kā šīs platformas tendences ir nenoteiktas, darba ietvaros autors realizēja Flex un JavaFX tīmekļa lietotnes un, balstoties uz iegūtu informāciju, veica salīdzināšanu un izteica secinājumus par šīm platformām.

Nowadays there is a large range of available technologies to create dynamic and high-quality website interfaces. While deciding to create such site and realize their needs, developers are faced with a problem of choosing the appropriate technology and platform. Bachelor thesis was aimed to explore the technology of rich internet applications, as well as to compare two popular platforms of this technology – Flex and JavaFX. Since tendencies of these platforms are uncertain, author has implemented Flex and JavaFX web applications in this thesis and, based on obtained information, has made a comparison and expressed conclusions about these platforms.
Evolution tendencies of rich internet application platforms
Keywords: Datorzinātne; RIA; Flex; JavaFX; RIA