Pacientu drošības aspekti stacionārā praktizējošo māsu vidē - Fedjunova, Marina (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma “Pacientu drošības aspekti stacionārā praktizējošo māsu vidē”. Darba mērķis: izpētīt pacientu drošības aspektus stacionārā praktizējošo māsu vidē. Pētījumā izmantota kvantitatīvā – anketēšanas metode. Pētījuma hipotēze: galvenais trūkums drošā pacientu aprūpē stacionārā ir nemitīgās pārmaiņas medicīnas iestādēs. Pētījuma secinājumi: pacientu drošība ir galvenā prioritāte – stacionāru vadība nodrošina darba vidi, kas veicina pacientu drošību stacionārā. Stacionāra nodaļas strādā labi, lai nodrošinātu vislabāko pacientu aprūpi. Praktizējošam māsām ir pozitīvs viedoklis par pacientu drošību savā darba vietā. Galvenais trūkums drošā pacientu aprūpē stacionārā ir nemitīgās pārmaiņas: mainīgas prasības pacientu aprūpē, mainīgi darba pienākumi Covid-19 ietekmē.

Bachelor thesis theme “Patient safety aspects in a hospital nursing environment”. Goal of the research: to study patient safety aspects in a hospital nursing environment. Quantitative surveying method was used for this research. Research hypothesis: main shortcoming of safe patient care in hospital are constant changes in medical institutions. Research conclusions: patient safety is the main priority – hospital management provides a working environment that promote patient safety at the hospital. Hospital departments work well to ensure the best care for patients. Practitioners have a positive opinion of patient safety in their workplace. The main disadvantage in safe patient care is the constant change: changing requirements for patient care, changing job responsibilities under the influence of Covid-19.
Patient safety aspects in a hospital nursing environment
Keywords: Medicīna; māsa; pacientu drošības aspekti; droša pacientu aprūpe; negadījums