MĀCĪBU TĒMAS “FANTASTISKE TĒLI DAŽĀDĀS KULTŪRĀS” APGUVE VIZUĀLAJĀ MĀKSLĀ 7. KLASĒ - Rozīte, Inga (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba autore Inga Rozīte izstrādājusi diplomdarbu, mācību tēma “Fantastiskie tēli dažādās kultūrās” apguve vizuālajā mākslā 7. klasei. Diplomdarba mērķis ir izpētīt mācību tēmas “Fantastiskie tēli dažādās kultūrās” īstenošanas iespējas 7. klasē vizuālajā mākslā.. Lai mērķi sasniegtu tiek izvirzīti vairāki uzdevumi, kuru ietvaros autore pēta un apraksta fantastisko tēlu radīšanu un autoru daiļradi. Veic pedagoģisko uzdevumu izpēti, analizē darba rezultātus un izstrādā secinājumus. Uzdevumi ir izpētīt literatūras un informācijas avotus, izveidot mācību saturu tēmai, izveidot vērtēšanas kritērijus, uzskates materiālus tēmas apguvei un aprobēt mācību saturu. Atslēgvārdi: formas siluets un raksturs, detaļas, pārspīlējums (hiperbolizācija), savienošana (sintēze), fantāzija, varonis.

The author of the work, Inga Rozīte, has developed a diploma thesis, learning the topic "Fantastic characters in different cultures" in visual arts for the 7th grade. The aim of the thesis is to investigate the possibilities of implementing the teaching topic "Fantastic characters in different cultures" in the 7th grade in visual arts. In order to achieve the goal, several tasks are set, within the framework of which the author studies and describes the creation of fantastic images and the creative work of authors. Conducts research on pedagogical tasks, analyzes work results and develops conclusions. The tasks are to research literature and information sources, create learning content for the topic, create evaluation criteria, visual materials for learning the topic, and test the learning corner. Keywords: form silhouette and character, details, exaggeration (hyperbolization), connection (synthesis), fantasy, character.
LEARNING THE TEACHING TOPIC "FANTASTIC IMAGES IN DIFFERENT CULTURES" IN VISUAL ARTS IN THE 7TH GRADE
Keywords: Pedagoģija; Formas siluets; raksturs; detaļas; pārspīlējums (hiperbolizācija); savienošana (sintēze)