Kā veidot tūrisma pakalpojumus pieejamākus cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem? Rokasgrāmata - Käär, Liina; Kumm, Monika; Lamot, Yoon Hee; Lūse, Agita; Padari-Kallit, Maarja; Piirman, Marit; Popova, Diāna; Rācene-Riekstiņa, Liene; Scholtz, Marco; Timperman, Kristine; Van Aken, Leentje; Van Der Steina, Aija; et al. (Tartu Universitātes Pērnavas koledža, 2022)
Grāmatas nolūks ir būt par pavadoni centienos padarīt tūrisma pakalpojumus pieejamākus cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem un/vai invaliditāti. Šī grāmata var būt noderīga, ja pārstāvat: 1) tūrisma pakalpojumu sniedzēju; 2) tūrisma organizāciju; 3) politikas veidotājus; 4) biedrību personām ar mentāliem apgrūtinājumiem un/vai invaliditāti; 5) plašāku sabiedrību, kas ir ieinteresēta uzlabot tūrisma pakalpojumus cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem un/vai invaliditāti. Šīs rokasgrāmatas saturs tapa, par pamatu ņemot šādi iegūtus datus: datus no sekundāriem avotiem un zinātniskās literatūras, no aptaujām un intervijām ar vairākām NVO, no sarunām ar ekspertiem tūrisma un psihiatriskas invaliditātes jomā, no lauka pētījuma ar pakalpojumu lietotājiem, kā arī no prototipu izstrādes un testēšanas, ko veica universitāšu un tūrisma nozares partneri Beļģijā, Igaunijā un Latvijā. Šī grāmata: 1) ietver izglītojošu informāciju par mentāliem apgrūtinājumiem; 2) var veicināt un iedvesmot strādāt ar cilvēkiem ar mentāliem apgrūtinājumiem; 3) kalpo par instrumentu pieejamības palielināšanai, veidojot inovatī vus pakalpojumus muzejos un citās apskates vietās; 4) piedāvā pašnovērtējuma rīku, kas jums palīdzēs noteikt pakalpojumus, kurus jūsu organizācija vai jūs sadarbībā ar kolēģiem varētu uzlabot vai ieviest. Grāmata tapusi ERASMUS+ pētniecības projektā “Pārdomāti tūrisma pakalpojumi cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem (MindTour)".
Keywords: mentālie apgrūtinājumi; tūrisms; tūrisma pakalpojumi; intelektuālā invaliditāte; pakalpojumu dizains; tirgus segments; vieglā valoda; uz personu vērsta pieeja