Vaska batikas un komplekso tekstildarbu apguve 9.klasē mājturības un tehnoloģiju stundās - Logina, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba „Vaska batikas un komplekso tekstildarbu apguve 9. klasē mājturības un tehnoloģiju stundās” mērķis ir izpētīt un izstrādāt mācību saturu tēmai „Vaska batika un kompleksie tekstildarbi” mājturībā un tehnoloģijās 9. klasē, aprobēt to praksē. Diplomdarba teorētiskajā daļā tiek aplūkoti pedagoģiskie nosacījumi mācību tēmas realizācijai praksē, atklāts tās saturs, kā arī izstrādāts tematiskais plāns un uzdevumu kopa. Praktiskajā daļā tiek analizēta tēmas aprobācija praksē un pētījuma ietvaros apkopoti aptaujas rezultāti par skolnieču attieksmi pret mācību tēmu, kā arī izvērtēts autora sniegums mācību tēmas aprobācijas laikā. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, 10 apakšnodaļām, nobeiguma, izmantotās literatūras un pielikumiem.

The aim of bachelor thesis is to research, develop and approbate educational content for theme “Wax Batik and Complex Textile Works” in Home Economics and Technology in grade 9. The theoretical part of the thesis deals with pedagogical terms concerning theme approbation in practise, also thesis includes a thematic plan and a set of tasks, opening content. In practical part was analysed approbation in practise and, in terms of research, there are summarized results of survey about pupils` attitude and author’s accomplishments. Diploma consists of 3 sections, 10 subsections, conclusions, bibliography and appendixes.
Wax Batik and Complex Textile Works in Home Economics and Technology in Grade 9
Keywords: Pedagoģija; vaska batika; kompozīcija; kompleksie tekstildarbi; mājturība un tehnoloģijas