Kukuļošanas krimināltiesiskā analīze un kvalifikācijas problēmas - Valtiņš, Ivars (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba pētījuma objekts ir kukuļošanas kvalifikācijas īpatnības, kas raksturīgas vienīgi šai noziedzīgo nodarījumu kategorijai un, kuras būtu vēlams ņemt vērā, izmeklējot noziedzīgus nodarījumus. Darba struktūru veidos 3 nodaļas, kur 1.nodaļā tiks pētīta kukuļošanas izpratne un to veidojošo sastāvu objektīvās pazīmes, 2.nodaļā – kukuļošanas subjektīvās pazīmes, bet 3.nodaļa veltīta kukuļošanas kvalificētiem sastāviem. Balstoties uz Latvijas un ārvalstu juridiskajiem aktiem, polemizējot ar literatūrā izteiktiem viedokļiem un kritiski izvērtējot tiesu praksi, autors, novērtējot analīzes rezultātus, izteiks secinājumus un izvirzīs priekšlikumus. Tiks pētīta arī kukuļošanas nodarījumu un speciālā subjekta (valsts amatpersonas) izpratne ārvalstīs. Izmantotie avoti būs visai plaši, sākot ar Latvijas Republikas, ārvalstu un starptautiskiem normatīvajiem aktiem līdz kolorītai tiesu praksei. Papildus tiks izmantota arī periodiskā, speciālā literatūra un dažādu autoru izteiktie viedokļi.

An object of work research is features of graft qualification summer residences which are characteristic uniquely for this category of criminal misconducts and, which would be desirable to take into account, searching criminal misconducts. Structure of work will be in 3 departments, where in a first department grafts will be explored understanding of summer residence and objective signs of their formings compositions, second department are grafts subjective signs of summer residence, but third department is devoted compositions, grafts skilled a summer residence. Leaning on Latvia and foreign legal acts, entering into with the points of view outspoken in literature and critically estimating practice of courts, an author, estimating the results of analysis, will say of conclusions and will throw out suggestions. It will be the graft explored also misconduct of summer residence and understanding of the special subject (state public servants). The used springs will be very spaciously, since Republic of Latvia, foreign and international normative acts till to colourful practice of courts. Additionally will be used also periodic, special literature and points sights, outspoken various authors.
Criminal legal analysis of bribery and qualification problems
Keywords: Juridiskā zinātne