Ainavu izmaiņas Bikstu pagastā 20.-21.gs. - Kruskops, Krists (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir izstrādāts ar nolūku apzināt ainavu izmaiņu tendences, kādas norisinājušās Latvijas laukos 20.-21.gs. un Eiropā kopumā. Autora patstāvīgais pētījums tiek veikts Dobeles rajona Bikstu pagastā. Darbā nav lietoti pārmērīgi daudz specifisku terminu, tas ir uzrakstīts ikdienas cilvēkam saprotamā valodā, protams, neiztiek arī bez kļūdām. Atslēgas vārdi – Ainavu izmaiņas, lauku ainava, zemes izmantošana, Bikstu pagasts

In this Bachelor’s paper there is codified the accessible information about the changes that has affected the rural landscape of Latvia and the way it has changed in the length of time. The second section codifies and analyses the results that author have obtained during the research of Bikstu parish. Key words – changes of landscape, country landscape, the use of agrarian, Bikstu parish.
Landscape Transformations in Bikstu Local Municipality in the 20th-21st Century
Keywords: Vides zinātne