Sociālā tīkla Draugiem.lv lietotāju motīvi fiktīvu lietotāju profilu izveidē - Šmite, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētnieciskā darba tēma ir ”Sociālā tīkla Draugiem.lv lietotāju motīvi fiktīvu lietotāju profilu izveidē”. Darbā pētīta lietotāju iesaiste un motivācija fiktīvu profilu izveidošanā. Darba mērķis ir noteikt, kādi ir sociālā tīkla Draugiem.lv lietotāju rīcības motīvi fiktīvu lietotāju profilu izveidē. Bakalaura darbā tika izvirzīta sekojoša pētījuma hipotēze: Sociālā tīkla Draugiem.lv lietotāji izveido viltus profilus, lai brīvi veiktu darbības, kuras savā lietotāja profilā labprāt neatklātu. Pētījuma hipotēze tika pierādīta, jo pamata vajadzības, kuras lietotājs centās apmierināt šī procesa rezultātā, ir informācijas iegūšana un anonīma rīcība portāla vidē. Darbs sastāv no 6 nodaļām. Atslēgas vārdi: sociālie tīkli, lietotāji, Lietojuma un apmierinājuma pieeja, fiktīvu lietotāju profili, profilu izveidošanas motīvi, drošība internetā, anonimitāte.

The research topic is about the ”User motives of constructing fake user profiles in social networking site Draugiem.lv.” The paper studied users involvement and motivation of creating a fictitious profile. The goal is to determine what is the social network Draugiem.lv user motives of fake user profile creation. Research paper was put forward the following hypothesis: Users of social networking site Draugiem.lv create fake profiles to freely carry out activities, which willingly disclose in their personal user profile. The study hypothesis was proved, since the basic needs of the user to construct fake profile is to obtain information and anonymity. The work consists of six chapters. Keywords: social networks, users, Use and Gratification Approach, fake user profiles, profile creation motives, security on the Internet, anonymity.
User motives of constructing fake user profiles in social networking site Draugiem.lv
Keywords: Komunikācijas zinātne