Autora tēls blogā „Emigranta piezīmes”. - Kočetkova, Natālija (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs ir veltīts autora tēla kategorijas pētīšanai blogā. Pētījuma mērķis ir autora tēla kategorijas komponentu atklāšana blogas žanrā uz „Emigranta piezīmes” bloga materiāla. Darbā ir izklāstītas dažādas autora tēla jēdziena interpretācijas un atšķirīgas autora tēla analīzes metodes, ir noradīta autora tēla izpausmes specifika biogrāfiskajos, publicistiskos un interneta tekstos un tiek analizētas autora tēla sastāvdaļas blogā. Īpašo vietu pētījumā aizņem bloga žanra specifikas noteikšana un autora tēla marķieru identificēšana. Darbs var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojās ar autora tēla jautājumu pētīšanu, bloga žanra pētītājus un arī jebkurus interneta lietotājus, sevišķi blogerus.

The paper is devoted to the exploration of the author’ s image category in the blog. The purpose of the research is to identify the components of the image of an author relying on the material of the blog „The Notes of an Emigrant”. In the research the different interpretations and approaches to the image of the author are set out, the specifics of the image of the author in biographic, journalistic and the texts of internet communication are defined and the components of the image of the author in the blog are analyzed. This work may be interesting for the philologists who consider the problem of the image of an author as well as for all readers who are the internet users, especially for the bloggers.
The Image of an Author in the Blog "The Notes of an Emigrant".
Keywords: Valodniecība