Realitātes šova “Saimnieks meklē sievu” dalībnieku popularitāte pēc dalības šovā: Magones Šutovienes gadījums - Puga, Ilze (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir realitātes šova “Saimnieks meklē sievu” dalībnieku popularitāte pēc dalības šovā: Magones Šutovienes gadījums. Darba mērķis ir analizēt Magones Šutovienes popularitāti medijos, balstoties uz viņas publicitāti ziņu portālos laika posmā no 2013.gada 1.oktobra līdz 2021. gada 31. decembrim. Pētījuma problēma ir realitātes šova “Saimnieks meklē sievu” dalībnieces Magones Šutovienes popularitāts iemesli interneta medijos vairāku gadu garumā pēc dalības šovā. Galvenā teorētiskā bāze ir televīzijas, realitātes šovu, dzeltenās preses mediju darbības pamatprincipi. Teorētiskajā daļā tiek pielietotas arī komunikācijas teorijas- kultivācijas teorija un sociāli kognitīvā teorija. Metodoloģijas daļā aprakstītas pētniecības metodes- daļēji strukturētā intervija, mediju monitorings un kvalitatīvā kontentanalīze. Darba rezultātā tika noskaidrota Magones Šutovienes popularitāte medijos pēc dalības realitātes šovā “Saimnieks meklē sievu” un tās iemesli.

The theme of bachelor thesis is “The popularity of the participants of the reality show "Farmer Wants a Wife" after participating in the show: The case of Magone Šutoviene. The aim of the work is to analyse the popularity of the Magone Šutoviene in the media based on her publicity on the news pages between 1 October 2013 and 31 December 2021.The research problem are the reasons of the popularity of Magone Šutoviene in the internet media for several years after participating in the reality show “Farmer Wants a Wife”. The main theoretical base are the basic principles of television, reality shows, yellow journalism and media. The theoretical part also uses communication theories – the cultivation theory and the social cognitive theory. The methodology part describes the research methods: semi-structured interview, media monitoring and qualitative content analysis. As a result the popularity of the Magone Šutoviene in internet media after participating in the reality show “Farmer Wants a Wife” and its reasons are clarified.
The popularity of the participants of the reality show "Farmer Wants a Wife" after participating in the show: The case of Magone Šutoviene
Keywords: Komunikācijas zinātne; televīzija; realitātes televīzija; mediji; slava; realitātes šovs "Saimnieks meklē sievu"