Ģenētisko algoritmu izmantošana valūtu kursu paredzēšanai - Stopiņš, Matīss (Latvijas Universitāte, 2012)
Tiek pētītas iespējas izmantot ģenētisko algoritmu valūtu kursu paredzēšanai. Tiek analizēti līdzšinējie darbi šajā sfērā, un ieteiktas modifikācijas. Tiek realizēta un aprakstīta sistēma valūtu tirgus indikatoru veidošanai izmantojot modificētu ģenētisko algoritmu. Sistēmas darbības rezultātā netiek radīti uzticami indikatori priekš darbībām valūtu tirgū. Sistēmas darbībā tiek meklēti un aprakstīti iespējamie iemesli iegūtajam rezultātam.

Using genetic algorithms to forecast financial markets The opportunity to use genetic algorithms to predict currency exchange rates is investigated. Previous works in this area are analyzed, and modifications are suggested. A system that uses a modified genetic algorithm for the creation of currency market indicators is created and described. System does not generate reliable indicators for operations in currency market. Operation of the system is investigated and the possible reasons for the result obtained are described.
Using genetic algorithms to forecast financial markets
Keywords: Datorzinātne