Iekšējās kontroles sistēmas problēmas un to risinājumi SIA „B” - Černiševa, Nadežda (Latvijas Universitāte, 2010)
Lai sabiedrības darbība būtu efektīva un caurskatāma ir nepieciešams izstrādāt iekšējās kontroles sistēmu. Maģistra darba mērķis ir teorētiski izpētīt iekšējās kontroles būtību, struktūru un ieviešanas metodes ,un sniegt novērtējumu uzņēmuma pastāvošās iekšējās kontroles sistēmā. Darba gaitā teorētiskajā daļā apskatīti iekšējās kontroles sistēmas normatīvā aktu bāze, iekšējās kontroles būtība , kā arī ekonomiskā literatūrā izmantotās metodes un procedūras. Praktiskajā daļā autors veica SIA „B” iekšējās kontroles sistēmas esamības analīzi ar mērķi to uzlabot un pilnveidot . Informācijas avoti šī darba izstrādei bija starptautiskie un Latvijas normatīvie akti, ekonomiska literatūra un sabiedrības nepublicēti dati . Atslēgvārdi: iekšējā kontroles sistēma, kvalitātes vadības sistēma, COSO modelis.

For an effective and transparent enterprise work is necessary to develop internal control systems. The aim of the master's work is to theoretically investigate the internal control nature, structure and implementation methods, and provide an assessment of existing company's internal control system. During the work theretically was reviewed internal control system laws and regulations, internal control system nature and methods and procedures that are used in economic literature. Practical part of the work author took SIA 'B' system of internal control of validity analysis, with a view to improve and develop. Sources of this work was the development of international and Latvian laws, economic literature and enterprise unpublished data. Keywords: internal control system, quality management system, COSO model.
Internal control system problems and their solutions SIA "B"
Keywords: Ekonomika