Profesionāls civildienests kā labas pārvaldības elements - Sniķere, Kitija (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba nosaukums ir „Profesionāls civildienests kā labas pārvaldības elements”. Maģistra darba galvenais mērķis bija noskaidrot labas pārvaldības princips satura elementus, kā arī sniegt priekšlikumus un ierosinājumus labas pārvaldības principa sekmīgākai nostiprināšanai praksē valsts pārvaldes iestādēs. Maģistra darbā tika secināts, ka labas pārvaldības princips ir daudz plašāks, nekā tas noteikts Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10.panta 5.daļā; labas pārvaldības principa saturs ietver arī citus Valsts pārvaldes iekārtas likumā minētos principus, administratīvā procesa principus, kā arī principa skaidrošanai un iztulkošanai var izmantot citos likumos iekļautos noteikumus, kuru mērķis ir nodrošināt personu tiesību un tiesisko interešu ievērošanu.

The title of the Master work is "Professional civil service as an element of good governance". The main aim of the Master work was to clarify the elements of the content of the principle of good governance, as well as to make proposals and suggestions for strengthening the principle of good governance in the state authorities and administration. The author of the Master work concluded that the principle of good governance is more wider than sated in the State Administration Structure Law Clause 10 Part 5; the content of the principle of good governance also includes the other principles stated in the State Administration Structure Law, principles of administrative procedure, in addition for explaining and interpreting the principle of good governance the rules from the other laws which protect and ensure the rights and legal interests of the individuals can also be used thereof.
Professional civil service as an element of the good governance
Keywords: Juridiskā zinātne