Uzņēmuma "Vārtu Serviss" finanšu analīze un finansiālās situācijas novērtējums - Kupča, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbā "Uzņēmuma SIA "Vārtu Serviss" finanšu analīze un finansiālās situācijas novērtējums" ir apkopotas saimnieciskās darbības finanšu analīzes metodes un teorētiskās nostādnes, veikta finanšu analīze un maksātspējas prognozēšana. Analīzes ietvaros ir izdarīta: -3 gadu un 1 budžeta gada analīze un koeficientu aprēķins, salīdzinājumā pa gadiem; -finanšu pārskatu datu struktūras un dinamikas analīze; -maksātnespējas prognozēšanas koeficientu aprēķins pielietojot piecas metodes; -riskantāko jeb būtiskāko finanšu pārskatu posteņu detalizētāka analīze. Darbā tika izmantotas ekonomiskās un statistiskās analīzes metodes. Saimnieciskās darbības finanšu analīzes rezultātā ir secināts, ka uzņēmums strādā ar zaudējumiem, tā finanšu koeficienti ir nepietiekami un tā darbībā pastāv riski un problēmas, bet darbība turpinās. Galvenie trūkumi ir krājumu apjoms, parādi radniecīgajām sabiedrībām un debitoru parādi. Diplomdarba apjoms ir 74 lpp , darbā iekļautas 18 tabulas, 17 attēli un 3 pielikumi.

Diploma "Financial analysis and evaluation of finansial situation of company SIA " Vārtu Serviss " brings together financial analysis techniques and theoretical approaches of financial analysis and forecasting solvency. Analysis include: - 3 years and 1 budget year analysis; - Financial statement data structures and dynamics analysis; - Insolvency prediction coefficient calculation using five methods; - Detailed analysis of most risky and major financial statements items. Economic and statistical analysis methods was used in work. Operating financial analysis has concluded, that the company is operating with loss, the financial ratios are insufficient, there are risks, but the operation continues. The main disadvantages are stocks, debts to related companies and debtors. Diploma volume is 74 pages, including 18 tables, 17 figures and 3 annexes.
Financial analysis and evaluation of finansial situation of company "Vārtu Serviss
Keywords: Ekonomika