Kopfinansēšanas iespējas Baltijas Valstīs - Postolati, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma: Kopfinansēšanas iespējas Baltijas valstīs. Kopfinansēšana tiek uzskatīta par alternatīvu tradicionālajiem finansējuma veidiem. Ar kopfinansēšanas palīdzību fiziskām un juridiskām personām ir iespējams piesaistīt finansējumu, lai realizētu inovatīvas idejas un produktus, finansētu dažādus dzīves apstākļus, kā arī kopfinansēšana ļauj jauni izveidotiem uzņēmumiem piesaistīt pašu kapitālu. Bakalaura darba mērķis: ir izpētīt kopfinansēšanas iespējas Baltijas valstīs, veikt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus kopfinansēšanas platformu darbības uzlabošanai. Darbs sastāv no trīs daļām – teorētiskajā daļā tiek apskatīti kopfinansēšanas teorētiskie aspekti – kopfinansēšanas jēdzieni no dažādu autoru perspektīvas, finansējuma būtība un attīstības vēsture, kopfinansēšanas veidi un finansējuma veida priekšrocības un trūkumi. Darba otrajā daļā pētīti kopfinansēšanas normatīvie regulējumi Baltijas valstīs, Amerikas Savienotajās Valstīs un Apvienotajā Karalistē, kā arī veikts normatīvo regulējumu salīdzinājums starp valstīm. Trešajā daļā tiek veikta kopfinansēšanas platformu piedāvāto pakalpojumu raksturojums Baltijas valstīs un analizēti platformās pieejamie statistikas dati par piesaistīto ieguldījumu apjomu vai izsniegto aizdevumu apjomu. Bakalaura darba nobeigumā ir autores secinājumi un izvirzītie priekšlikumi. Bakalaura darbs sastāv no 67 lapām, 3 tabulām, 10 attēliem.

Bachelor's thesis topic: Crowdfunding opportunities in the Baltic States. Crowdfunding is considered as an alternative to traditional forms of financing. Crowdfunding allows individuals and legal entities to raise finance for innovative ideas and products, to finance a wide range of personal needs, and allows start-ups to raise equity capital. The aim of the bachelor’s thesis: to explore crowdfunding opportunities in the Baltic States, create conclusions and make proposals for improving the operation of crowdfunding platforms. The bachelor thesis consists of three chapters. In the first theoretical chapter author explored crowdfunding theoretical aspects – crowdfunding definitions from different author perspectives, the nature of this funding type and history of development, crowdfunding types and advantages and disadvantages of crowdfunding. In the second chapter author studies crowdfunding laws in the Baltic States, the United States, and the United Kingdom, and compares laws between countries. In the third chapter author describes the services offered by crowdfunding platforms in the Baltic States and analyzes the statistical data available on the platforms on the amount of attracted investments or issued loans. At the end of the bachelor's thesis there are listed author's conclusions and proposals. Bachelor thesis consists of 67 pages, 3 tables, 10 pictures.
Crowdfunding opportunities in the Baltic States
Keywords: Ekonomika; pūļa finansējums; Baltijas valstis; platformas; kopfinansēšanas iespējas