L'Oreal 2009. gada televīzijas reklāmu semiotiskā analīze - Gaļļamova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā aplūkota problēma, kāpēc dažas reklāmas pārliecina cilvēkus un mudina izdarīt pirkumu, savukārt citas paliek neievērotas. Kompānija L’Oreal, kas 2009. gadā svinēja savu 100 gadu jubileju, ir izvēlēta kā veiksmīgs piemērs, ar mērķi noskaidrot, kādi pārliecināšanas komunikācijas līdzekļi tiek izmantoti šīs kompānijas reklāmās. Darbs ir strukturēts piecās daļās. Pirmajās trijās nodaļās ir apskatīta teorētiskā literatūra, kas veido bāzi pētījumam. Ceturtā nodaļa pievēršas pētījumā izmantotajai metodoloģijai. Piektā nodaļa ir pētījuma empīriskā daļa, kur atrodama reklāmu semiotiskā analīze, izdarītie secinājumi un fokusa grupu intervijās iegūtie rezultāti un secinājumi. Pētījuma galvenais secinājums ir tāds, ka, balstoties uz teoriju, reklāmās tiek izmantotas visas trīs pārliecināšanas formas – argumentācija, emocijas un atbalstītāji. Atslēgas vārdi: L’Oreal, reklāmas, televīzija, pārliecināšana, skatītāji, kodi

The main objective of the paper is to understand why some commercials are much more effective than others. The company L’Oreal, which was celebrating its 100th year anniversary has been chosen as a good example for its commercial analysis to identify which methods of sales are being used in their commercials. The paper consists of five chapters. The first three chapters provide a survey of theoretical literature, which is the basis for the study. The fourth chapter focuses on the methodology used in the study. The fifth chapter is the empirical study which contains commercials’ semiotic analysis, its conclusions and focus group interview results and its conclusions. The major conclusion of the work is that, based on theory, all the three forms of persuasion - arguments, emotion and endorsement are used in the commercials. Keywords: L’Oreal, commercials, television, persuasion, spectators, codes
Semiotic analysis of L'Oreal TV commercials for 2009
Keywords: Komunikācijas zinātne