Nepareizi uzturēto datu atrašanas rīks - Semjonovs, Valters Andris (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izveidot datu bāzes vaicājumus, kas ļauj iegūt datus, kuri netiek uzturēti balstoties uz datu standartiem. Līdz šim jauni dati ir tikuši pievienoti un pēc pieprasījuma esošie dati ir tikuši laboti, bet visi dati nav tikuši pārbaudīti vai tie ir uzturēti pēc datu standartiem. Uzņēmums kopš 2014. gada savus datus uztur SAP sistēmā. Šajā laika posmā ir mainījušies noteikumi, kā dati tiek pareizi uzturēti, tāpēc ir ļoti liela iespēja, ka daudz vecie dati neatbilst mūsdienu datu standartam. Sākumā tika definēti noteikumi un kritēriji, kuriem ir jāizpildās, lai šos datus varētu nosaukt par pareizi uzturētiem. Balstoties uz šiem noteikumiem un kritērijiem tika būvēti SQL vaicājumi.

The aim of the qualification paper is to create queries that allows to get data that is not maintained based on data standards. Until now new data has been added and on demand existing data were updated but not all data have been checked if they follow data standard. Since 2014 the company has maintained data in the SAP system. During this period data standard has changed so there is a high chance that a lot of old data does not follow them. At first rules and criteria were defined which must be met in order to call these data correctly maintained. Based on these rules and criteria, SQL queries were built.
Incorrectly maintained data tool
Keywords: Datorzinātne; SQL; pamatdai; SAP sistēma; datu bāze