Galda spēles “The Night Cage” digitalizācija - Petkevičs, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba “Galda spēles “The Night Cage” digitalizācija” mērķis ir izstrādāt pilnvērtīgu spēles produktu, balstītu uz galda spēles “The Night Cage”, izmantojot Pygame dzinēju. Darba ietvaros tiek veikta šī dzinēja iespēju, tā rīku un funkcionalitātes analīze un pielietošana. Papildus tiek veidotas funkcijas, kas dod iespēju pielāgot spēles grūtību, palielinot vai samazinot to. Galvenā uzmanība tiek pievērsta spēles funkciju darbībai, pareizai nosacījumu izpildei, vizuālās komponentes un lietotāja interfeisa izstrādei. Rezultāts ir pabeigts spēles projekts, kas demonstrē apgūto tehnoloģiju izmantošanu un radošu pieeju izstrādei.

The aim of the qualification "Board game “The Night Cage” digitalization" is to develop a complete game product based on tabletop game “The Night Cage” using the Pygame engine. The work involves analysing and use of the engine’s capabilities, its tools and functionality. In addition, features are developed that allow modification of game difficulty by increasing or decreasing it. The focus is on the development of the game's functionality, visual component and user interface. The result is a complete game project that demonstrates the use of the technologies learned and a creative approach to development.
Tabletop game “The Night Cage” digitalization
Keywords: Datorzinātne; Pygame; stratēģija; spēle; izstrāde