Deguna blakusdobumu kvalitatīva datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu izvērtējums radiogrāfera praksē - Vīndedze, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Pētījumā „Deguna blakusdobumu kvalitatīva datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu izvērtējums radiogrāfera praksē”, tika izvirzīts mērķis noskaidrot deguna blakusdobumu kvalitatīva datortomogrāfijas attēlu kritērijus un izvērtēt tos radiogrāfera praksē. Rezultāta sasniegšanai tika analizēta un apkopota zinātniskā literatūra par datortomogrādijas metodi radioloģijā, par deguna blakusdobumu anatomiju, fizioloģiju un deguna blakusdobumu patoloģijām. Tika intervēti radiologa asistenti un radiogŗāferi, kas ikdienā pielieto datortomogrāfijas metodi deguna blakusdobumu patoloģiju diagnostikā. Kā arī tika izveidota kvalitātes kritēriju tabula un tika izvērtēti 40 deguna blakusdobumu datortomogrāfijas izmeklējumi.Apkopojot rezultātus tika pierādīts, ka var strādāt pēc speciāli izstrādātiem optimāliem protokoliem, bet katrs klīniskais gadījums ir jāvērtē atsevišķi. Darbā izmantotās pētniecības metodes – literatūras analīze, kvalitatīvā pētniecības metode- attēlu analizēšana un anketēšana.

„Sinus computed tomography’s quality examination’s of image assessment in radiographer’s practice”, is nominated goal to clear out criteria of sinus computed tomography image quality and evaluate them in radigrpher’s practice.To get correct results it was analyzed and summarized the scientific literature about computed tomography on radiology, about computed tomography in sinus anatomy, physiology and pathology of the sinuses. Were interviewed radiologist assistants and radiographers who in daily routine are using method of computed tomography in sinus patalogies diagnostics. There was also made the table of quality criteria and were assessed 40 sinus computed tomography researches. When the results were gathered shown that you can work on specially designed optimal protocols, but each clinical case must be assessed individually. In this investigation used methods of research - theoretical analyzes, computed tomography picures of analyzing, questionnaires.
Assessment of image quality of computed tomography for sinuses in radiography practice
Keywords: Medicīna