F. Dostojevska stāsts «Dubultnieks». Divu izdevumu salīdzinājums - Amarova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs ir veltīts F. Dostojevska stāsta „Dubultnieks” pētīšanai. Darba mērķis ir izpētīt stāsta „Dubultnieks” divus izdevumus, atrast būtiskas atšķirības, klasificēt atlasīto materiālu, kā arī izanalizēt to un apkopot pētījuma rezultātus. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā tiek izklāstīti pamata teorētiskie jautājumi, kas nepieciešami pētījuma veikšanai. Otrajā daļā ir analītisks apraksts, kur secīgi tiek realizēti visi darba uzdevumi. Pētījums var ieinteresēt filologus, kas nodarbojas ar līdzīgām problēmām, un visus lasītājus, kam šis jautājums nav vienaldzīgs. Atslēgvārdi: stāsts, „Dubultnieks”, divi izdevumi, kritika, varonis, psiholoģiska ģīmetne, atšķirības.

Bachelor's work is dedicated to research the story «The Double» by F. Dostoevsky. A work purpose is to explore the story`s «The Double» two editions, to find substantial differences, to classify the taken away material, also to analyse it and to summarize results of research. Work consists of two parts. In the first part are expounded foundation theoretical questions, which is necessary for research execute. In the second part there is an analytical description, in which work tasks are successive realized. Research can be interest to philologists, that are engaged in alike problems, and to all readers whom this question is not indifferent. Key-words: the story, «The Double», two editions, criticism, hero, psychological portrait, differences.
The Story ,,The Double" by F. Dostoevsky: Comparison of Two Editions
Keywords: Krievu filoloģija