3-4 gadus vecu bērnu dialogrunas pilnveide brīvdabas pedagoģijā - Paipala, Anda (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba nosaukums: 3-4 gadus vecu bērnu dialogrunas pilnveide brīvdabas pedagoģijā Darba autors: Anda Paipala Darba vadītāja: Dr.paed. Agrita Tauriņa Darba mērķis: : Izpētīt 3-4 gadus vecu bērnu dialogrunas pilnveides iespējas brīvdabas pedagoģijā Darba pirmajā nodaļā :tiek analizēta un apkopota pedagoģiskā un psiholoģiskā literatūra par brīvdabas pedagoģiju, 3-4 gadu vecu bērnu attīstības, valodas, runas, dialoga un dialogrunas terminu skaidrojums. Darba otrajā nodaļā: tika veikts bērnu novērojums saistībā ar kvalifikācijas darba tematu, izstrādāti kritēriji dialogrunas prasmju novērtēšanai, aptaujāti iestādes pedagogi kā arī veikta pedagoģiskā darbība,lai pārbaudītu izvirzīto hipotēzi. Pētījuma gaitā pierādīta hipotēze: dialogrunas pilnveide brīvdabas pedagoģijā būs sekmīga,ja pedagogs āra vidē iesaistīsies bērnu dialogos,aicinās izteikt idejas, vienoties par turpmāko rīcību Darba apjoms:49 lappuses un 4 pielikumi, darbā ievietoti 24 attēli, 5 tabulas un izmantoti 50 literatūras avoti Atslēgas vārdi: brīvdabas pedagoģija, dialogruna, dialogs , 3-4 gadus veci bērni

The title: Development opportunities of dialogue speech of 3-4 year old children in outdoor pedagogy. The Author: Anda Paipala The Supervisor: Dr.paed.Agrita Tauriņa The purpose of job:To research development opportunities of dialogue speech of 3-4 year old children in outdoor pedagogy The first part: analyses and compiled theoretical and psychological literature about outdoor pedagogy, general development of 3-4 year old children, explanation of the term language, speech, dialogue un dialogue speech The second part:children were observed based on the set of work topic, pedagogues of preschool were interviewed Content of the work:49 pages and 4 attachments, 24 pictures and 5 tables, used 50 sources of literature Keywords:outdoor pedagogy, 3-4 year old children, dialogue, dialogue speech
Development opportunities of dialogue speech of 3-4 year old children in outdoor pedagogy
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; brīvdabas pedagoģija; dialogruna; dialogs; 3-4 gadus veci bērni