Sabiedriskā transporta sistēma Latvijā un tās finansēšana - Biedriņš, Mikus (Latvijas Universitāte, 2008)
Sabiedriskā transporta un ceļu infrastruktūras nepietiekamā attīstība, kā arī automašīnu skaita straujais pieaugums Latvijā un īpaši Rīgas reģionā ir radījis pārvietošanās problēmas. Tās savukārt negatīvi ietekmē ekonomiku, ekoloģiju un sociālo sfēru. Pētījuma mērķis ir izpētīt sabiedriskā transporta sistēmas darbību Latvijā, atklājot galvenās sistēmas nepilnības un problēmas, kā arī izstrādāt priekšlikumus nozares darbības uzlabošanai. Maģistra darbā apkopoti materiāli un analizēta patreizējā situācija sabiedriskā transporta nozarē un tās finansēšanā Latvijā, kā arī doti praktiski priekšlikumi sistēmas uzlabošanai. Darbs izmantojams valsts un pašvaldību institūciju darbā, risinot jautājumus par sabiedriskā transporta sistēmas attīstību un tās finansēšanas modeļiem.

Insufficient development and financing of public transport system, as well as rapid growth of number of cars causes traffic problems in Latvia and especially in Riga region. These problems badly affect economy, ecological and social environment. There is paid particular attention to importance of this branch for national economy, evaluated pluses and minuses of current state as well as made comparison of different kinds of public transports. Within the framework of master’s paper author has studying and analysing information on operation and financing of the public transport system in Latvia. As a result author summarizes proposals for improving the system. Master’s paper could be useful for local authorities and state institutions to make better planning of this sector.
Public Transport System in Latvia and it's Financing
Keywords: Ekonomika