Finanšu pārvaldes rīks izmantojot SSAS un Power BI - Knīss, Rainers (Latvijas Universitāte, 2019)
Finanšu pārvaldes rīks pamatā spētu atvieglot ikdienas darbu finanšu nozarē strādājošajiem un dotu iespēju pieņemt lēmumus detalizētāk. Galvenā rīka funkcija ir atspoguļot finanšu datus daudz detalizētāk kā arī daudz plašāk. Finanšu pārvaldes rīks spēj apstrādāt datus no vairākām datu ieguves vietām, kā arī spēj tos attēlot nepieciešamajā veidā. Risinājums darbojas patstāvīgi 24/7, tas tiek nodrošināts izmantojot Azure mākoņpakalpojumus, kā SQL Database un SQL Server Analysis Service. Šie izanalizētie dati tiek vizuāli atspoguļoti iekš Microsoft Power BI datu vizualizācijas rīka. Ir iespēja izveidot unikālas vizualizācijas iekš Microsoft Power BI, kas tiek veidotas NodeJS vidē.

The financial controller using SSAS and Power Bi tool would be able to ease the daily work for professionals working in finance sector and would grant an opportunity to make more detailed decisions. The main function of this tool is to reflect the financial data in a much higher level of detail, as well as, on a much broader spectrum. Financial control tool can process data from various data sources, as well as, it can display the data in the desirable way. The solution is functional independently 24/7, which is ensured by using the Azure cloud services, such as SQL database and SQL Server Analysis Service. This analysed data is then visually displayed via Microsoft Power BI data visualisation tool. There is an option of creating custom visualisations via Microsoft Power BI, which operates in NodeJS environment.
Finance controller tool using SSAS and Power BI
Keywords: Datorzinātne; SQL Database; SQL Server Analysis Service; Microsoft Power BI; NodeJS; finanšu pārvaldes rīks