Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) izmantošana vācu valodas apguvē - Vasiļevska, Ināra (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarbs informātikas skolotāju profesionālo studiju programmā par tēmu „IKT izmantošanas iespējas vācu valodas apguvē”. Diplomdarbs sastāv no 5 nodaļām un pielikuma. Darbā apskatīti IKT pielietojuma aspekti vācu valodas apguvē, sevišķu uzsvaru liekot uz skolēnu zināšanu pārbaudes formām, izmantojot datoru. Vislielākā uzmanība pievērsta zināšanu pārbaudes testu veidošanai, izmantojot Visual Basic for Applications vidi. Darbs veidots kā metodisks līdzeklis vācu valodas skolotājiem. Pielikumos ietverti Visual Basic for Applications programmkodi dažādu veidu zināšanu pārbaudes testu veidošanai, kurus katrs skolotājs var izmantot kā sagatavi, patstāvīgi veidojot testus, kā arī darba lapu paraugi vācu valodas stundām ar Interneta izmantošanu un Interneta resursu norādes Vācijas kultūras un vēstures iepazīšanai Darba apjoms – 46 lpp., kam pievienoti 3 pielikumi 21 lpp. apjomā.

The title of the present diploma paper is „Information and Communication Technologies (ICT) use options in the acquirement of the German language”. The diploma paper consists of 5 chapters and an appendix. The aspects of the use of ICT concerning the acquirement of the German language are observed in the present paper. The special accent is made on the pupils’ knowledge testing forms, using computers. The major attention is paid to the formation of knowledge tests, using the environment of Visual Basic for Applications. The paper can be used as a methodological source for the teachers of the German language. In the appendix there are Visual Basic for Applications program codes for making different types of checking tests, which every teacher can use as a model, while preparing tests without any assistance. As well the patterns of working papers for the German lessons are included using the Internet and the references of the Internet resources in order to get acquainted with the culture and history of Germany. The paper consists of – 46 pages, 3 appendices, which consist of 21 pages.
Information and Communication Technologies (ICT) use options in the acquirement of the German language
Keywords: Datorzinātne