Digitālās audio apstrādes un audio efektu sintēzes sistēma - Kanonirs, Georgijs (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba ietvaros tiek apskatīta digitālā audio signālu apstrāde un audio efektu sintēze. Digitāliem efektiem un filtriem, kas praksē ir uzprogrammēta digitālās elektronikas ierīce (piem. dators), ir pietiekāmi daudz priekšrocību, salīdzinot tos ar jau sen zināmiem un vēl joprojām izmantojamiem analogiem filtriem (analogas elektronikas shēma), tādu kā precizitāte, kvalitāte, atkalizmantojamība (viegli mainīt, parprogrammēt) u.c. Praktiski tiek izstrādāta digitālās audio apstrādes un audio efektu sintēzes sistēma — programmatūra, kas dod iespēju pielietot ievādes audio signālam dažādus digitālus efektus un filtrus (Delay, Reverberation, Chorus, Flanging, Distortion, Pitch Shift, Equalizer u.c.)

In this work we consider the use of different digital effects and filters, which are the programmed digital electronic device (for example, computer), in digital audio signal processing and audio effect synthesis. Digital filters have a lot of advantages compared to for a long time known and still used analog filters (analog electronic schema), such as precision, quality, easy to change and reuse etc. Digital audio processing and audio effect synthesis system was developed during the work. It gives an opportunity to apply different digital effects and filters (Delay, Reverberation, Chorus, Flanging, Distortion, Pitch Shift, Equalizer etc.) to the audio input signal.
Digital audio processing and audio effect synthesis system
Keywords: Datorzinātne