Ideoloģiski Kreiso Politisko Partiju Popularitāte Latvijā Pēc PSRS sabrukuma - Grinhagens, Dans Erlends (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā “Ideoloģiski Kreiso Politisko Partiju Popularitāte Latvijā Pēc PSRS Sabrukuma” pētīta kreiso partiju popularitāte pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, salīdzinot to ar starpkaru periodu. Pētījuma mērķis ir izprast šo partiju popularitātes izmaiņas un atrašanos opozīcijā. Tiek izmantotas kvalitatīvās pētniecības metodes – kontentanalīze, gadījuma izpēte, sekundāro datu analīze un intervija ar partijas “Saskaņa” pārstāvi. Rezultāti atklāj, ka kreiso partiju atbalsts ir samazinājies, ko ietekmē sabiedrības aizspriedumi, mediju veidotais tēls un politisko tradīciju trūkums. “Saskaņas” un “Progresīvo” salīdzinājums atklāj atšķirīgu kreiso ideoloģiju interpretāciju Latvijas politikā.

The bachelor thesis “The Popularity of Ideologically Left Political Parties in Latvia After the Collapse of the USSR” studies the popularity of left parties after the restoration of Latvia’s independence, comparing it with the inter-war period. The aim of the study is to understand the changes in the popularity of these parties and their position in the opposition. Qualitative research methods are used – contingency analysis, case study, secondary data analysis and an interview with a representative of the party “Harmony”. The results reveal that the support for left parties has decreased, influenced by public prejudices, the image created by the media and the lact of political tradition. The comparison between “Harmony” and “Progressives” reveals a different interpretation of left ideologies in Latvian politics.
The Popularity of Ideologically Left Political Parties in Latvia After the Collapse of the USSR
Keywords: Politikas zinātne; vēlēšanas; kreisās partijas; ideoloģija; vēlētāju atbalsts