Tīmekļa portāls par tehnoloģijam un datoriem - Rastopčins, Iļja (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba ietvaros tiek izstrādāts tīmekļa portāls “Geeknews” par tehnoloģijām un datoriem, kur jebkurš varēs atrast aktuālas ziņas par pēdējām izmaiņām tehnoloģiju pasaulē, kā arī datoriem un to perifēriju. Reģistrēts lietotājs varēs pilnīgi apskatīt jebkuru rakstu, komentēt tos, kā arī meklēt ziņas. Autoriem būs iespēja rakstīt savus rakstus un administratoram būs iespēja pilnībā pārvaldīt vietni: dzēst, rediģēt, izveidot rakstus, kategorijas, lietotājus, kā arī nodarboties ar visiem komentāriem. Dokumentācija satur mājaslapas programmatūras prasību specifikāciju (PPS), kur var atrast lietotnes sistēmas prasības, un programmatūras projektējuma aprakstu (PPA), kurā tiek parādīta programmatūras sistēmas struktūra. Timekļa vietnes izveidei pamatā tika izmantota PHP programmēšanas valoda bez papildus ietvariem. Sistēma ir izstrādāta kā kvalifikācijas darbs un tai nav ārējā pasūtītāja. Darbs, ieskaitot prasības, projektējumu, dizainu, funkcionalitāti, aprakstu, ir darba autora izveidots.

As part of the qualification work, a web portal “Geeknews” about technology and computers is being developed, where anyone will be able to find current news about the latest changes in the world of technology, as well as computers and their peripherals. A registered user will be able to fully view any article, comment on it, as well as search for news. Authors will have the opportunity to write their own articles and the administrator will have the opportunity to fully manage the site: delete, edit, create articles, categories, users, as well as deal with all comments. The documentation contains a Home Software Requirements Specification (PPS), where you can find the app's system requirements, and a Software Design Description (PPA), which shows the structure of the software system. The PHP programming language was used to create the website without any additional frameworks. The system has been developed as a qualification work and has no external customer. The work, including requirements, design, design, functionality, description, is created by the author of the work.
Web portal about technologies and computers
Keywords: Datorzinātne; CSS; PHP; HTML; Bootstrap; tehnoloģiju portāls