Bāriņtiesas informācijas sistēmas “Baris” papildināšana ar audžuģimeņu reģistra funkcionalitāti - Avotiņš, Ralfs (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba risināmā problēma bija Bāriņtiesu informācijas sistēmas BARIS lietotāju – Latvijas bāriņtiesu darbinieku – nepieciešamība pēc ērtāk uztveramas, vienā vietā apkopotas BARIS un citās sistēmās esošās audžuģimeņu informācijas. Darba mērķis bija risināt šo problēmu izstrādājot audžuģimeņu reģistra funkcionalitāti, kas ietver BARIS esošo ar audžuģimenēm saistīto datu apkopošanu un iespēju lietotājiem to papildināt. Darba rezultāts ir izstrādāts audžuģimeņu reģistra funkcionalitātes pirmkods, kas ieviests produkcijā, kā arī tā dokumentācija, kas ietver programmatūras prasību specifikāciju, programmatūras projektējuma aprakstu un testēšanas dokumentāciju.

The problem to be solved by the qualification paper was the Orphan's and Custody Court Information System's BARIS users' – the employees of the Orphan's and Custody Courts of Latvia – need for a more convenient way to obtain from a single site the foster family information that’s stored in BARIS and other systems. The purpose of the paper was to solve this problem by developing the foster family registry functionality, which includes the aggregation of foster family data from BARIS and the option for users to add to it. The result of the paper is the source code of the functionality of the foster family registry, which has been implemented in production, as well as its documentation, which includes the software requirement specification, the software design description and the testing documentation.
Extension of the orphan’s and custody court information system “Baris” with foster family registry functionality
Keywords: Datorzinātne; audžuģimene; BARIS; bāriņtiesa; PL/SQL; reģistrs