Karsta procesu izpausmes Salaspils novadā - Valtere, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Valtere, K. 2016. Karsta procesu izpausmes Salaspils novadā. Bakalaura darbs. Latvijas Universitāte, Rīga, 41 lpp. Bakalaura darbā ir veikts pētījums par karsta procesu izpausmēm, atklātajām un slēptajām karsta formām Salaspils novadā, Ropažu līdzenuma dienvidrietumos. Pētījumā izveidots trīs dimensionāls Zemes virsmas modelis, izmantojot LIDAR aerolāzerskenēšanas datus. Visas potenciālās karsta formas ir pārbaudītas lauka apsekošanā. Iegūtie rezultāti liecina par karsta procesu izplatību galvenokārt Salaspils novada centrālajā daļā, īpaši ģipšakmens karjera dienvidos, kur plešas karsta formām blīvs karsta apgabals.

Valtere, K. 2016. Karst processes in Salaspils district. Bachelor’s thesis. University of Latvia, Rīga. 41 p. The Bachelor’s thesis deals with problems of karst processes and the karst landform distribution in Salaspils district, southeastern part of Ropažu plain. A 3D digital elevation model (DEM) has been created from LIDAR data as a method used to map the landforms. All the possible mapped karst landforms have been verified during a field study. The results show karst forms are found in the central part of Salaspils district, south from the gypsum quarry, where karst density reaches 40 forms per km2.
Karst processes in Salaspils district
Keywords: Ģeogrāfija; Salaspils svīta; LIDAR; Ropažu līdzenums; ģipšakmens; kritenes