Latviešu vispārīgie grāmatu kalendāri, 1920-1925 - Alkšbirze, Rita (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā „Latviešu vispārīgie grāmatu kalendāri, 1920 - 1925” apkopotas teorētiskās zināšanas par grāmatu kalendāru attīstību, izstrādāta vispārīgo grāmatu kalendāru bibliogrāfija „Latviešu vispārīgie grāmatu kalendāri, 1920 - 1925” un veikta tās analīze. Konstatēts liels skaits vispārīgo grāmatu kalendāru, kuru nozīme latviešu grāmatniecībā nav pētīta. Pētījums veikts ar mērķi noskaidrot, kādi kalendāri iznākuši minētajā laika posmā, veidojot bibliogrāfisko datu bāzi. No 1920. gada līdz 1925. gadam, apzināti 75 nosaukumi un 229 kalendāru laidienu. Atklājas, ka kalendāru kvalitāte ir atkarīga no izdevēja un iespiedēja darbības Kalendāru pamatdaļā atrodas ziņas, kas atbalstīja latviešu aktīvu iesaistīšanos sabiedriskajā dzīvē, kuru tematika ir universāla. Atslēgvārdi: kalendāri, kalendārniecība, grāmatu kalendāri.

There is summerized theoretical knowledgein bachelor’s work „Latvian General Book Calendars, 1920 - 1925” about the developing calendars, worked out the general bibliography of the book’s calendar „Latvian General Book Calendars, 1920 - 1925 ” and perfomed its analyse. It is established fact of great numbers of general book’s calendar, which meaning in Latvian book history is not researched. Research is made for a purpose to find out, what kind of calendars are published in this period of time, making bibliographical data base. From 1920 up to 1925 are known 75 names and 229 coppies of calendars. It is find out, that quality of calendars depends on publisher and Calendar printing. There is news in the basic part of calendars about supporting Latvian active participating in a society, which topic is universal. Key word: calendars, booking, calendars of books.
Latvian General Book Calendars, 1920–1925
Keywords: Komunikācijas zinātne