Inflācijas izraisošo faktoru un situācijas analīze Latvijā - Putniņš, Ivars (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā „Inflācijas izraisošo faktoru un situācijas analīze Latvijā” apkopota informācija par inflācijas izraisošajiem faktoriem Latvijā, analizēti plānotie pasākumi tās apkarošanai un sniegts priekšlikumu apkopojums inflācijas samazināšanai valstī. Bakalaura darba mērķis ir inflācijas izraisošo faktoru un tās apkarošanas pasākumu izpēte Latvijā, kā arī priekšlikumu inflācijas samazināšanai izstrāde. Darbs izmantojams kā informatīvs materiāls, lai ikviens interesents, tostarp inflācijas samazināšanā iesaistīto institūciju darbinieki, gūtu vispusīgu informāciju par inflācijas cēloņiem, tās situāciju Latvijā un nepieciešamību ieviest pasākumus tās apkarošanai valstī. Atslēgvārdi: inflācija, izraisošie faktori, temps, samazināšana.

In the Bachelor’s Paper „The analyses of inflation causing factors and its situation in Latvia” information about the inflation causing factors in Latvia are aggregated, planed arrangements to its control are analyzed and summary of proposals to decrease of inflation in the country are given. The aim of the Bachelor’s Paper is the survey of the inflation causing factors and arrangements to its control, as well as output of proposals to decrease of inflation. The Paper is available as informative material so as each interesant, among them workers of institutions involved in decrease of inflation, can gain overall information about the causes of inflation, its situation in Latvia and necessity to introduce arrangements to its control in the country. Key words: inflation, causing factors, rate, decrease.
The analyses of inflation causing factors and its situation in Latvia
Keywords: Ekonomika