Cieceres ielejas morfoloģija un attīstība leduslaikmeta beigu posmā - Bērziņš, Edgars (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā veikts pētījums par Cieceres upes morfoloģiju un attīstību ledus laikmeta beigu posmā. Darba teorētiskajā daļā tika apskatīti vispārīgi upju ieleju veidošanās nosacījumi, apkopota informācija par Cieceres upes ģeoloģisko un morfoloģisko uzbūvi, kā arī veikts vispārīgs upes ģeogrāfiskais raksturojums. Darbs balstīts uz autora lauka pētījumos iegūto informāciju un topogrāfisko M 1:10 000 materiālu analīzi, kā arī autora izstrādāto digitālo trīsdimensiju zemes virsmas modeļu datiem, kuru rezultāti apkopoti un apstrādāti ArcGis vidē. Pētījuma rezultātā iegūta informācija par Cieceres upes attīstību un morfoloģiju ledus laikmeta beigu posmā. Rezultāti ļauj izdarīt secinājumus par to, ka Cieceres upes ieleja ir veidojusies Linkuvas oscilācijas fāzes laikā un tās attīstība ir cieši saistīta ar Ventas baseina attīstību deglaciācijas gaitā. Atslēgas vārdi: terases, upes šķērsprofili, garenprofils, deglaciācija, Ventas baseins

Bachelor thesis is about morfological development in the river valley Ciecere during late glacial. In theoretical part are discussed general questions about development river valleys, summarized information about geological and morphological structure of river valley Ciecere and written geographical description of the river. This study is based on information from field studies - river terraces surveying, topographical (M 1:10 000) material and digital tridimensional lands surfaces data designed by author. Data and results from field studies were processed in ArcGis environment. The results of river valley Ciecere surveying show information about development and morphology of river valley Ciecere during last deglaciation. The main conclusions are that river valley Ciecere has formed during Linkuva oscillation and it`s development is associated with Venta river basin development during last deglaciation. Keywords: terraces, river transverse profile, river longitude profile, deglaciation, Venta river basin.
Morphology and development of the river Ciecere during Late glacial
Keywords: Ģeoloģija