D. Gluhovska romāna „Metro 2033” žanra specifika - Orlova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir saistīts ar D. Gluhovska romāna „Metro 2033” žanra specifiku, kā arī ar žanra transformāciju mūsdienu romānā. Autors, apkopojot teorētisko materiālu par žanra tipologiju un žanra tradicijām, analīzē romānā esošas dažādu žanru tendences un vispārinā tos vienā žanru kontekstā. Pētījuma ietvaros bija izvēlēts citātu materiāls, kurš tika analizēts, apstrādāts un apkopots, lai izveidotu pamatotu pētījuma bāzi. Īpaša uzmanība tiek pieversta mūsdienu žanra transformācijas problemātikai, kura eksistē mūsdienas romānā ietvaros. Pētījums var būt iedērīgs literatūrzinātniekiem, kuri ir ieinteresēti mūsdienu romāna žanra specifikas studēšanā, kā arī pētniekiem, kuri izpēta D. Gluhovska daiļrādi.

The bachelor's paper is related to genre peculiarities of the novel "Metro 2033" written by D. Gluhovsky, as well as to the transformation of the genre in a modern novel. By summarizing the theoretical material about genre typology and distinguishing different genre traditions, author analyzes tendencies of various genre patterns and generalizes them into one genre context of the novel. In second part the citation material is selected – it’s analyzed, processed and compiled to create a reasonable research basis. Special attention is paid to the problem of transformation of the modern genre, which exists within the framework of the modern novel. The research can be useful for literary scholars who are interested in the specifics of the modern novel genre, as well as for them who explore D. Gluhovskis' literary work.
Genre Peculiarities in D. Glukhovsky’s Novel “Metro 2033”
Keywords: Valodniecība; Роман; Жанр; Жанровая специфика; Постапокалиптика; Антиутопия