Bijušā Latvijas Republikas prezidenta Valda Zatlera rīkojuma Nr. 2 reprezentācija žurnālā "Ir", interneta medijos "Ir.lv" un "Tvnet.lv" - Bērziņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir "Bijušā Latvijas Republikas prezidenta Valda Zatlera rīkojuma Nr. 2 reprezentācija žurnālā "Ir", interneta medijos "Ir.lv" un "Tvnet.lv"". Bakalaura darba teorētiskajā daļā aplūkota teorija par reprezentāciju, jaunajiem medijiem, politisko komunikāciju, informācijas detalizētas apstrādes modeli (ELM modeli) un teorija par mediju atbildību. Darba pētnieciskajā daļā izmantota kvantitatīvā kontentanalīze, lai noteiktu un saskaitītu kategorijas, bet kvalitatīvā kontentanalīze un rāmējuma analīze izmantota, lai analizētu publikāciju un komentāru rāmējumu un saturu par rīkojumu Nr. 2. Atslēgas vārdi: reprezentācija, rīkojums Nr.2, interneta mediji, pseido sabiedriskā doma, informēta sabiedriskā doma, politiskā komunikācija.

The theme of the Bachelor’s Paper is "Representation of the order No 2 by the former president of the Republic of Latvia Valdis Zatlers in magazine "Ir", online media "Ir.lv" and "Tvnet.lv"". The theoretical part of the Bachelor’s Paper explores the theory of representation, new media, political communication, the elaboration likelihood model and the theory of media responsibility. In the research part of the Paper the quantitative content analysis is used in order to identify and count the categories but the qualitative content analysis and frame analysis are used to analyse the frame and contents of publications and commentaries about order No 2. Keywords: representation, order No 2, internet media, public pseudo-opinion, informed public opinion, political communication.
Representation of the order No 2 by the former president of the Republic of Latvia Valdis Zatlers in magazine "Ir", online media "Ir.lv" and "Tvnet.lv"
Keywords: Komunikācijas zinātne