Motivācija un tās problēmas Latvijas uzņēmumos - Kovaļkovs, Mihails (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs par tēmu: “Motivācija un tās problēmas Latvijas uzņēmumos”. Mērķis dotajā bakalaura darba uzrakstīšanai ir analizēt uzņēmumu motivācijas sistēmas, izpētīt uzņēmumu darbinieku viedokļus, atrast un izanalizēt darba tirgus faktorus Latvijā, kas traucē vai motivē darbiniekus Latvijā. Izstrādāt priekšlikumus uzņēmumu motivācijas un valsts finanšu un sociālas sistēmas pilnveidošanai. Darba uzdevumi noteic darba mērķi: -Pētot motivācijas teorētisko analīzi, noskaidrot motivācijas jēdzienu, saprast tās būtību un pielietojumu uzņēmuma personālvadības sistēmā; -Balstoties uz teoriju, izvērtēt motivācijas nozīmi un darba tirgus problēmas; -Veikt pētījumus, analizēt darba tirgu Latvijā; -Izpētīt reālu uzņēmumu motivācijas darbības veidus; -Balstoties uz teorētisko analīzi, veikt secinājumus un priekšlikumus motivācijas uzņēmumā un valsts finanšu un sociālas sistēmas pilnveidošanai

Thesis on topic: "Human Resource Management and motivation in Latvian companies. Main task of this bachelor's thesis is to analyze the corporate motivation systems, explore employees points of view, find and analyze labor market factors that impede or motivate employees of Latvian companies and develop proposals for motivation system improvement, as well as financioal and social systems in country. Tasking establishes its objectives: - Research the theoretical analysis of motivation, to clarify and understand its nature and use in personnel systems of Latvian companies; - Based on theory, to assess the importance of motivation and labor market problems; - Study and analyze labor market in Latvia; - Explore and analyze real companys motivation and pay systems; - Based on theoretical analysis, make conclusions and recommendations for motivation and remuneration systems improvements, as well as financioal and social systems in country.
Motivation and its problems in Latvian companies
Keywords: Vadībzinātne