Pd(IV) kompleksu reducējošās eliminēšanās rakcijas - Leduskrasts, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2014)
Pd(IV) kompleksu reducējošās eliminēšanās reakcijas. Leduskrasts K., zinātniskais vadītājs Dr.chem., prof. Sūna E. Maģistra darbs, 69 lappuses, 52 attēli, 10 tabulas, 31 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā ir veikta stabilu Pd(IV) kompleksu un to reducējošās eliminēšanās reakciju produktu sintēze. Izstrādāts modelis, ar kuru iespējams aprakstīt Pd (IV) kompleksu reducējošās eliminēšanās reakcijas. Noteiktas reducējošās eliminēšanas konstantes.

Reductive elimination reactions from Pd(IV) complexes. Leduskrasts K., supervisor Dr.chem., prof. Sūna E. Masters thesis, 69 pages, 52 figures, 10 tables, 31 literature references. In Latvian. Synthesis of stable Pd(IV) complexes and products of their reductive elimination were conducted. A suitable kinetic model of the reductive elimination from Pd(IV) species was designed and rate constants of the reductive elimination was determined.
Reductive elimination from Pd (IV) complexes
Keywords: Ķīmija