Kalnu slēpošanas attīstības projekts Latvijā - Šmalca, Līva Elizabete (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba “Kalnu slēpošanas attīstības projekts Latvijā” mērķis ir veicināt Latvijas kalnu slēpošanas attīstību, radot iespēju nodarboties ar kalnu slēpošanu arī ārpus ziemas apstākļiem. Problēmas identificēšanai tika veikts pētījums par kalnu slēpošanas attīstību Latvijā, kā arī esošās infrastruktūras un iespēju novērtējumu. Pētījumā tika noteikts, ka kalnu slēpošana Latvijā ir ne tikai populārs profesionālās novirzes sporta veids, bet arī iecienīts aktīvas atpūtas veids Latvijas iedzīvotāju vidū. Pēc veiktā pētījuma tika izteikta pamatproblēma- netiek nodrošinātas pilnvērtīgas iespējas nodarboties ar kalnu slēpošanu ārpus ziemas sezonas. Problēmas risināšanai darba autore piedāvāja veikt “sausā” sniega trašu kompleksa izveidi. Risinājums tiks veikts projekta veidā.

The aim of the master's thesis "Alpine skiing development project in Latvia" is to promote the development of alpine skiing in Latvia, creating an opportunity to engage in alpine skiing even outside of winter conditions. To identify the problem, a study was conducted on the development of alpine skiing in Latvia, as well as an inspection of the existing infrastructure and opportunities. The research determined that alpine skiing in Latvia is not only a popular form of professional deviation sport, but also a popular form of active entertainment among Latvian residents. After the conducted research, the basic problem was expressed - there are no full- time opportunities to engage in mountain skiing outside the winter season. In order to solve the problem, the author of the paper proposed to create a complex of "dry" snow tracks. The solution will be done in the form of a project.
Mountain skiing development project in Latvia
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; projektu vadīšana; kalnu slēpošana; kalnu slēpošanas attīstība; kalnu slēpošanas infrastruktūra; slēpošanas kalni