Datu režģa lietojamības uzlabošana tīmekļa risinājumos - Jansone, Dace (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķi ir noskaidrot, kā iespējams uzlabot lietojamību datu režģos, noskaidrot ar lietojamību saistītas funkcionalitātes nodrošinājumu dažādos datu režģu rīkos un uzlabot vismaz viena produkcijā izmantota datu režģa lietojamību. Bakalaura darbā ir izpētīta un apkopota informācija par dažādiem datu režģu lietojamības uzlabošanas šabloniem. Darbā ir veikta trīs datu režģu rīku – Kendo UI Grid, DevExpress ASP.NET GridView un DataTables – ar lietojamību saistītas funkcionalitātes atbalsta novērtēšana un savstarpēja salīdzināšana. Darba ietvaros ir arī analizēts ar lietojamību saistītas funkcionalitātes atbalsts eksistējošā lietvedības sistēmā un izstrādāta trūkstošā funkcionalitāte, uzlabojot šīs sistēmas datu režģu lietojamību.

The objectives of this bachelor thesis are to find a ways of improving the usability in data grids; to find out how much functionality related to usability is provided in different data grid tools; and to improve the usability of at least one data grid that is used in production. Research was made and information about different patterns on how to improve the usability of data grids is summarized. Functionality related to the usability is evaluated for three data grid tools – Kendo UI Grid, DevExpress ASP.NET GridView and DataTables – and the mutual comparison for them is made. The support of the functionality related to usability of data grids is analyzed for the existing record keeping system, and the missing functionality was developed. As a result, the author argues that the usability of data grids within a forementioned system was improved.
Improving usability of the data grid in web solutions
Keywords: Datorzinātne; datu režģis; datu tabula; lietojamība; šablons