Labvēlīgā un korektīvā humora stila saistība ar personības iezīmēm - Petruseviča, Sabīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī pētījuma mērķis ir pārbaudīt BenCor aptaujas validitāti saistībā ar personības iezīmēm un citiem humora stiliem. Respondenti (N = 160) aizpildīja trīs aptaujas: BenCor – aptauju, kas mēra labvēlīgo un korektīvo humora stilu, Humora stilu aptauju (HSQ) un Latvijas Personības aptauju (LPA-v3). Pētījuma rezultāti saistībā ar labvēlīgo humora stilu saskan ar citu pētījumu secinājumiem un apstiprina to kā labvēlīgi virzītu humora izteiksmes veidu. Saistībā ar korektīvo humora stilu un personības iezīmēm līdz šim šis ir pirmreizējs pētījums, un iegūtie dati apliecina korektīvā humora validitāti pret citiem humora stiliem un ar tiem saistītām personības iezīmēm.

The aim of this study is to test the BenCor survey's validity in relation to personality traits and other humor styles. Respondents (N = 160) filled in three surveys: BenCor – a survey that measures benevolent and corrective humor style, Humor Stile Questionnaire (HSQ) and Latvian Personality Inventory (LPA-v3). The results of the research in relation to the benevolent humor style are in line with the conclusions of other studies and confirm this as a benevolent way of expressing humor. In relation to the corrective humor style and personality traits, this is the first study so far, so the resulting data confirm the validity of corrective humor against other humor styles and related personality traits.
Benevolent and Corrective Humor Style Relation With Personality Traits
Keywords: Psiholoģija; korektīvais humora stils; labvēlīgais humora stils; humora stili; personības iezīmes; BenCor