Ilgtspējīgu materiālu izvēles nosacījumi interjera dizainā - Purmale, Beāte Agate (Latvijas Universitāte, 2025)
Diplomdarbā tiek analizēti ilgtspējīgu materiālu izvēles nosacījumi estētiski pievilcīga un funkcionāli ērta interjera dizaina izveidei. Darba mērķis – izstrādāt interjera dizaina projektu golfa klubam "Viesturi", uzsverot ilgtspējīgu materiālu izmantošanas pieeju, lai samazinātu ietekmi uz vidi un nodrošinātu estētiski pievilcīgu un funkcionāli ērtu telpas risinājumu. Darbs sastāv no divām daļām – pētnieciskās un radošās daļas. Pētnieciskās daļas teorijas apskatā tiek analizēti ilgtspējīgu materiālu veidi, to sertifikācijas un standarti, kā arī ilgtspējības nozīme interjera dizainā. Pētnieciskās daļas praktiskajā sadaļā tiek analizēti piecu golfa klubu interjera dizaina piemēri pasaulē. Darba radošā daļa ietver vizuālo materiālu ar individuāli izstrādātu oriģinālu golfa kluba “Viesturi” interjera dizaina projektu. Diplomdarbs sastāv no 5 nodaļām, 4 apakšnodaļām un pielikumiem. Tā apjoms ir 59 lappuses. Darbā izmantoti 41 literatūras avoti.

The diploma thesis analyzes the criteria for selecting sustainable materials in the creation of aesthetically appealing and functionally comfortable interior design. The objective of the work is to develop an interior design project for the golf club "Viesturi," emphasizing the approach of utilizing sustainable materials to reduce environmental impact while ensuring aesthetically appealing and functionally efficient spatial solutions. The diploma thesis is divided into two parts: the research and the creative sections. The theoretical overview of the research part examines types of sustainable materials, their certifications, and standards, as well as the significance of sustainability in interior design. The practical segment of the research part analyzes the interior design examples of five golf clubs worldwide. The creative section includes visual materials with an individually developed original interior design project for the golf club “Viesturi.” The diploma thesis comprises five chapters, four subchapters, and appendices. The total length of the diploma thesis is 59 pages, with 41 references used. Keywords: interior design, sustainable materials, golf club, energy efficiency.
Guidelines for selecting sustainable materials in interior design
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; ilgtspējīgi materiāli; golfa klubs; energoefektivitāte