Debesu Valstības meklēšanas un atrašanas koncepcija Jēzus Kalna runā - Tālberga, Gunita (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir Debesu Valstības meklēšanas un atrašanas koncepcija Jēzus Kalna runā. Darbs veidots kā ekseģētiska Mt 6:33-7:29 perikopes analīze, atsedzot Dieva Valstības meklēšanas un atrašanas tēmu perikopes struktūrā, darbības vārdu semantikā, vēsturiskajā kontekstā un Rakstu kanona kontekstā. Ekseģēze veikta, pielietojot Gerharda Maiera izstrādāto bibliski vēsturisko Bībeles interpretācijas metodi.

The title of the paper is The Conception of Seeking and Finding the Kingdom of Heaven in the Sermon on The Mount. Exegetical analysis is used as a method to examine Mt 6:33-7:29 to reveal the topic of seeking and finding the Kingdom of God in the structure of the passage, in the semantics of the verbs, historical context and the canon of the Scripture. A biblical-historical interpretation elaborated by Gerhard Maier was used to do research.
The Conception of Seeking and Finding the Kingdom of Heaven in the Sermon on The Mount
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; Debesu Valstība; meklēšana; atrašana; Svētais Gars; Mateja evaņģēlijs