Akciju sabiedrības "Idea Bits Latvia" saimnieciskās darbības analīze - Priedītis, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2017)
Mūsdienās, saimnieciskās darbības analīze uzņēmējdarbības vidē ir ieguvusi plašu atzinību un tā galvenokārt tiek pielietota, lai uzņēmuma vadība spētu objektīvi un efektīvi realizēt svarīgus lēmumus. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt akciju sabiedrības ‘’Idea Bits latvia’’ saimnieciskās darbības analīzi un pēc analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus saimnieciskās darbības attīstībai, vai izaugsmes saglabāšanai. Bakalaura darba pirmajā nodaļā autors apraksta teorētiskā pamatojuma izvēli un izmantotās metodes, lai veiktu saimnieciskās darbības analīzi. Otrajā nodaļā tiek veikta saimnieciskās darbības analīze. Autors izmanto finanšu rādītāju horizontālo un vertikālo analīzi, likviditātes, rentabilitātes, kapitāla struktūras un aprites rādītāju analīzi, kā arī SVID analīzi. Ar minēto metodu palīdzību tiek iegūts padziļināts priekštats par uzņēmuma esošo stāvokli. Trešā nodaļā akciju sabiedrība ‘’Idea Bits Latvia’’ saimnieciskās darbības analīzes rezultātā iegūtie rādītāji tiek salīdzināti ar nozarēm, kurā šis uzņēmums darbojas. Nozares ir (NACE kods 62.01 un 68.20). Šāds salīdzinājums un novērtējums dod iespēju objektīvi novērtēt AS ‘’Idea bits Latvia’’ pozīciju saimnieciskās darbības veikšanas nozarē un sniedz iespēju izstrādāt objektīvus priekšlikumus turpmākajai attīstībai.

Nowadays, the economic analysis of the business environment has gained wide recognition and it is mainly applied to the company's management possibility to make decisions objectively and effectively, especially realizing the most important decisions. Bachelor thesis aims to develop a joint-stock company '' Idea Bits Latvia '' economic activity analysis and basis to draw up proposals for the development of economic activity, growth or preservation. In the first chapter the author describes the theoretical foundation and the choice of the methods used to carry out economic activities analysis. The second chapter is carried out economic activities analysis. The author uses the financial indicators of horizontal and vertical analysis, liquidity, profitability, capital structure and circulation performance analysis as well as a SWOT analysis. The said method is obtained an in-depth picture of the company's current position. The third chapter Joint Stock Company '' Idea Bits Latvia '' the economic analysis, the resulting figures are compared to the sectors in which the company operates. Branches are (NACE code 62.01 and 68.20). Such a comparison and evaluation of the possibility of an objective assessment of JSC '' Idea Bits Latvia '' position of economic operation sector and provides the opportunity to develop objective proposals for further development.
Analysis of the economic activity of the enterprise as "Idea Bits Latvia"
Keywords: Ekonomika; finanses; uzņēmums; analīze; uzņēmējdarbība; SVID analīze