Ogres novada jauniešu domes ietekme uz jauniešu brīvā laika pavadīšanu - Ozols, Eduards (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba tematika ir Ogres jaunieši un to brīvā laika prakses un Ogres novada jauniešu domes atpazīstamības un piedāvāto pasākumu analīze. Darbā izmantotais teorētiskais ietvars ir Roberta A. Stebinsa nopietnā brīvā laika koncepts. Papildus tiek izmantota Klausa Hurrelmana socializācijas teorija. Darba analīzei ir izmantoti tā seši galvenie kritēriji. Darbā tika izvirzītas 5 hipotēzes un 6 pētnieciskie jautājumi. Darba pētnieciskās metodes ir kvantitatīva aptauja , daļēji strukturētas intervijas un līdzdalības novērojums. Darba gaitā ir analizētas jauniešu brīvā laika prakses ,to attieksme pret Ogres novada jauniešu domi un Ogres jauniešu domes piedāvātās brīvā laika pavadīšanas prakses Ogres jauniešiem, to ietekme uz jauniešiem. Darba rezultātā ir noskaidrotas galvenās Ogres jauniešu brīvā laika pavadīšanas prakses, tas, ka Ogres jaunieši uzskata Ogres novada jauniešu domi par atpazīstamu un tās piedāvātos pasākumus par lietderīgi pavadītu brīvo laiku.

Theme of work is youth of Ogre and their leisure time practise and Ogres state youth council awaraness and offered events analysis . Theory in this work is Robert A Stebbins concept of serious leisure.As bonus there is used Klauss Hurrelmann’s socialization theory. For analysis of this work there are used 6 main criteria of the concept. There are 5 hypothesis and 6 research questions in this academical work. Methodology of this work is kvantitative survey, semi structured interview and participated observation. By making the work there are analysed youth leisure time practices, attitude to Ogres state youth council and Ogres state youth council offered leisure time practises for Ogres youth and itš effect omn youth. Work resulted in that there are found main youth of Ogre leisure time practices,that youth of Ogre thinks about Youth council of state of Ogre as recognizable and it’s offered events as good spent leisure time.
Youth of Ogre and their leisure time practise and Ogres state youth council awaraness and possibilities
Keywords: Socioloģija; Jaunietis; ONJD; Brīvais laiks; lietderīgi; Youth