Elektroniskie pierādījumi Civilprocesā. - Priede, Zane (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs ir par elektroniskajiem pierādījumiem civilprocesā. Darba mērķis ir aplūkot elektronisko pierādījumu lomu civilprocesā un noskaidrot, cik nozīmīgi tie ir lietu izspriešanā, kā arī apzināt civilprocesā līdz galam nenoregulētās nianses par elektronisko pierādījumu pieļaujamību un attiecināmību un sniegt priekšlikumus normatīvā regulējuma pilnveidošanai. Darba uzdevumi ir izpētīt Latvijas elektronisko pierādījumu normatīvo regulējumu un veikt tā salīdzinājumu ar Igaunijas, Lietuvas un Krievijas pielietoto praksi, izteikt priekšlikumus par elektronisko pierādījumu regulējuma iekļaušanu Latvijas Civilprocesa likumā, analizēt tiesu praksi par elektronisko pierādījumu pielietošanu civilprocesā, analizēt elektronisko pierādījumu pieļaujamību un attiecināmību, kā arī to novērtēšanu. Darba pamatā ir Civilprocesa likums, Elektronisko dokumentu likums, kā arī Dokumentu juridiskā spēka likums. Darbā tiek analizēta tiesu prakse par tādu elektronisko pierādījumu, kā elektroniskā dokumenta, audio, video ierakstu un fotogrāfijas izmantošanu civilprocesā.

Bachelor work is about electronic evidence in civil process. Work object is to view the role of electronic evidence in civil process, find out importance of using it in court and identify the excluded tints of usage of electronic evidence in Law of Civil process in Latvia and make proposals of it. Bachelor work tasks are to explore the regulatory framework of electronic evidence in Latvia and comparison it with Estonias, Lithuanias and Russias practise, to make proposals for the regulation of electronic evidence in Law of Civil process, analyse courts practise of the usage of electronic evidence in civil process and the admissibility, eligibility and assesment of electronic evidence. Work is based on Law of Civil process, Law of Electronic documents and Law of the Documents legal force. Bachelor work consists of analyzing cases of electronic documents, audio, video recordings, photographs usage in civil proceedings.
Electronic evidence in civil process.
Keywords: Juridiskā zinātne; elektroniskie pierādījumi; pierādīšanas līdzekļi; rakstveida pierādījumi; elektroniskais dokuments; audio un video ieraksti, fotogrāfijas