Sporta pasākumi kā signāli, valstu ieceres un rezultāti - Zudiļins, Marks (Latvijas Universitāte, 2013)
Mūsdienās vislielāko interesi pasaules mērogā piesaista Olimpisko spēļu atklāšana un FIFA Pasaules futbola čempionāta fināla spēle. Līdz ar to politiķiem tā ir iespēja izmantot šos pasākumus savu mērķu sasniegšanai, savas valsts un pasaules mērogā. Šī bakalaura darba mērķis bija izpētīt vai ir iespējams, izmantojot lielos sporta pasākumus, šos mērķus sasniegt sūtot starptautiskai sistēmai konkrētus signālus. Lai to izpētītu šajā darbā tika analizēti trīs sporta pasākumi: 2008. gada Pekinas Olimpiskās spēles, 2010.gada Dienvidāfrikas FIFA Pasaules futbola čempionāts un 2012.gada Polijas un Ukrainas Eiropas čempionāts. Rezultātā tika konstatēts kā ir iespējams nosūtīt konkrētus signālus izmantojot lielos sporta pasākumus, ievērojot noteiktus priekšnosacījumus.

Nowadays, the Olympic game opening ceremony and the FIFA world championship final game have the biggest worldwide attention. Considering the growth in popularity of sport mega- events, politicians can use this opportunity to achieve certain goals inside ones nation and on an international level. The aim of this bachelors paper has been to research whether there exists a possibility to achieve the aforementioned goals by means of sending to the international system specific signals. That can be accomplished by exploiting sport mega-events. 3 sports events were analyzed within the scope of this paper: Beijing 2008 Olympic Games, South Africa 2010 FIFA World Cup and EURO 2012 in Poland and Ukraine. The following paper has led to conclusion that it is possible, by sending corresponding signals via sport mega-events, having taken into account specific conditions.
Sporting mega-events as signāls, expectations and results
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)