E-informācijas pakalpojumu veidošana Zemgales plānošanas reģiona pašvaldībās - Miņkova, Sandra (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba temats par e-pakalpojumu veidošanu Zemgales plānošanas reģiona pašvaldībās ir aktuāls, jo, pieaugot e-pārvaldes lomai sabiedrisko pakalpojumu sniegšanā, palielinās sabiedrības līdzdalība pašvaldību darbā. Darba mērķis – noskaidrot e-pakalpojumu ietekmi uz e-pārvaldes ieviešanu reģiona pašvaldībās, e-pakalpojumu izmantošanas intensitāti iedzīvotāju vidū, noteikt pašvaldību turpmākā darba virzienus e-pakalpojumu veidošanā. Darba gaitā apkopotas teorētiskās atziņas par informācijas sabiedrību, e-pakalpojumiem, e-pārvaldes ieviešanas virzību Latvijā un pasaulē, analizēta pašvaldību e-pakalpojumu veidošanas politika un projekti, e-pakalpojumu veidi. Darba rezultātā iezīmēti Zemgales reģiona pašvaldību turpmākā informacionālā darba virzieni e-pakalpojumu veidošanā. Atslēgvārdi: e-pārvalde, e-pakalpojums, pašvaldība.

The issue of this work: making the e-service in local governments of Zemgale planning region is urgent because e-service has a big role in public services and role of the society is bigger in local government’s job now. The target of this work is to find the influence of the e-service to e-services adaptation in local governments, using of e-services level between inhabitants, to find the way of the local governments working by e-services adaptation in future. Here are theoretical verities about information society, e-services, e-administration adaptation in Latvia and in the world. Here is the analyze of e-services making policy and projects, sorts of e-services. The result of this work is to find the ways of informational work to make a e-services in Zemgale region. Keywords: e-administration, e-service, local government.
Promoting E-information Services in Municipalities of Zemgale Development Planning Region
Keywords: Komunikācijas zinātne